Manuele Lymfe Drainage Therapie

 

Manuele Lymfedrainage is een heel rustige en zachte massagetechniek, speciaal bedoeld voor het bestrijden van lymfeoedeem. Er wordt gewerkt met rustige huidverschuivingen met een “druk” fase en een “drukloze” fase.

 

De drukfase zorgt voor een voldoende opening van de kleinste lymfevaatjes vlak onder de huid die met een soort van verschuifbare klepjes zijn afgesloten. Hierdoor kan de lymfe in het lymfevat komen. De drukloze fase geeft de lymfevaatjes weer de gelegenheid zich te sluiten, waarna de lymfe verder kan worden afgevoerd.

 

Niet alle afvalstoffen worden door het bloed afgevoerd; de grootste eiwitdeeltjes kunnen alleen via de lymfevaten uit het weefsel komen. Deze eiwitten zorgen, als deze in het weefsel blijven, voor een aanzuiging van vocht, waardoor uiteindelijk oedeem kan ontstaan. De lymfevaten transporteren het overtollige vocht naar de grote lymfeknopen in oksels en liezen. Na zuivering wordt de lymfe opgenomen in de bloedbaan of via de urine uitgescheiden.

 

Meestal is na afloop al een (lichte) afname van het oedeem te zien of te voelen (druk). Voor een optimaal resultaat zijn altijd meerdere behandelingen nodig.

 

Lymfedrainage is beter bekent geworden in de westerse wereld door de voordelen bij het herstel van patiënten die onlangs zijn vrijgesteld en genezen zijn verklaard met borstkanker, het promoten van de gezondheid en het tegengaan of doorbreken van vochtophoping in het lichaam, afvoeren van giftige stoffen in het lichaam en het ondersteunen van het immuunsysteem.

 

wilt U verdere informatie over deze of andere massages betreft voorbereidingen klik op volgende link.