Verjongende en strakkere huid therapie

 

Cellulitis is een verstoorde stofwisseling van het bindweefsel, de afvalstoffen worden niet goed meer afgevoerd. Oorzaken kunnen liggen in een verstoorde hormoonwerking (door zwangerschap, menopauze of menstruatie), een verkeerd eetpatroon of een genetische bepaling.

 

Cellulitis is niet perse aan gewicht, postuur en leeftijd gerelateerd, en kunnen dus bij elke vrouw voorkomen, bij de één in hogere mate dan bij de ander.

 

Phoenix Massage biedt daarom een op maat gemaakte behandelplan om het hardnekkige cellulite te behandelen in de vorm van vermindering of preventieve werking. Beter voorkomen dan verhelpen.

 

Het behandelplan bestaat uit 6 stappen waarvan stap 5 én 6 door jezelf gedaan zal worden en uiterst noodzakelijk is om het slagingspercentage te verhogen voor een gewenste uitkomst. Uiteraard zal de uitkomst verschillen van persoon tot persoon, want iedereen reageert anders op de behandeling. 

 

Wat is bindweefselmassage?

Eigenlijk is een bindweefselmassage te vergelijken met fitness, en na 1 bezoek aan de sportschool ben je ook niet gelijk fit dus je huid ook niet.  Waar je je lichamelijke conditie verbetert door te sporten, verbeter je de conditie van je gezichtshuid met een bindweefselmassage. Een bindweefselmassage focust niet zozeer op ontspanning, maar op huidverjonging en versteviging.

Door middel van stevige massagetechnieken (zoals knijpen en rollen) wordt gewerkt op het onderhuidse bindweefsel. Bindweefsel geeft organen, zenuwen en bloedvaten stevigheid en bescherming. Het wordt ook wel de ‘lijm’ van je lijf genoemd. Bindweefsel bevindt zich vrijwel overal in je lichaam tussen je huid en je spieren, behalve op de plekken waar de huid dun is, zoals je oogleden.

 

Bij dezen wordt aangeboden in het 6 stappenplan

 • Stap 1 Lymfe drainage
 • Stap 2 Sliding vacuüm cupping
 • Stap 3 Manuele bindweefselmassage
 • Stap 4 Ontspannende weefselmassage
 • Stap 5 Droog borstelen
 • Stap 6 Afgestemde anti-cellulitis bewegingsoefeningen

 

Lymfe Drainage

Manuele Lymfe Drainage (MLD) is een techniek dat het lymfestelsel voortstuwt, de vloeistoffen die verantwoordelijk zijn voor de afvoer en afbraak van afvalstoffen en bacteriën in het lichaam, door het naar lymfeklieren te stuwen worden de vloeistoffen gefilterd, worden de afvalstoffen en bacteriën afgebroken door middel van de nieren en lever.

Lymfe drainage is erg krachtig in het vormen van je benen en verwijder overtollige vloeistoffen, verminderen van zwellingen en daarom vermindering in het ontstaan van cellulitis.

Ook al zijn de Lymfe massagebewegingen vergeleken bij de bindweefsel massage teder, kunnen ze een flinke impact hebben op je lichaam en je gesteldheid op het moment. Je kunt tijdens de Massage enige ongemakken voelen tot je beroert voelen, dit ligt natuurlijk ook aan je eigen gesteldheid en in hoeverre je lymfeklieren opgezwollen zijn dus met andere woorden een ophoping hebt aan gif- en afvalstoffen die plotseling in je lichaam vrij komen.

Sliding vacuüm cupping

Na de lymfe drainage zal er worden geschakeld naar de cupping, alvorens de gehele afgesproken behandelbare lichaamsoppervlakten met een scrub handschoen wordt gereinigd van onregelmatigheden en dode huidcellen zodat het cupping een goede stabiele basisoppervlakte heeft om zo efficiënt mogelijk effect te hebben.

Je lichaam zal rijkelijk ingesmeerd worden met olie, zodat de cups gemakkelijk gemanoeuvreerd kunnen worden. Deze stap is uiterst belangrijk, komt de cup tot stilstand dan heb je kans op blauwe plekken, beschadigingen aan de huid (en op het strand zit je daar niet echt op te wachten toch)

Cupping therapie, is een niet invasieve manier om je huid te verstevigen en strakker te maken door middel van vacuümwerking en vertoont over het algemeen direct zichtbare resultaat. Er zijn geen risico’s verbonden bij deze behandeling, het is juist zeer goed voor je lichaam. De procedure bevordert de bloedcirculatie, verwijdert gifstoffen en klonterige vetafzettingen. Daarnaast geeft het contour en hervormt het je lichamelijke rondingen op een mooie en natuurlijke manier.

Door de opperhuid te liften wordt de collageen laag uitgerekt en voorzien van zuurstofrijk bloed, dit ter bevordering in de vernieuwing van je collageen laag waardoor je huid er jonger en frisser uit zal zien.

Na deze procedure, kan je onmiddellijk je normale activiteiten hervatten, sommige cliënten ervaren roodheid, kleine blauwe plekken, tintelingen, gevoelloosheid en/of ongemakken in de behandelde gebieden, maar dit is tijdelijk en zal volledig genezen na enkele dagen. (dit verschilt per persoon en huidtype)

 

Bindweefsel massage

Op dit moment is bindweefsel massage één van de meest succesvolle behandeling voor cellulitis. Juist omdat bindweefsel massage de weefselblokkades "het probleem", bij cellulitis behandelt.

Bindweefsel massage is een perfecte behandeling om de huid te laten stralen, de behandeling heeft als doel de huidconditie te verbeteren waardoor deze er jonger, frisser en strakker uit komt te zien. Het is een mooie anti-aging behandeling die onder andere zorgt voor verbetering van de huidstructuur en huidtint.

Bindweefsel massage is een diepe manuele massage die wordt uitgevoerd op de onderste laag van de huid, het onderhuids bindweefsel. In deze huidlaag bevinden zich onder andere Fibroblasten.

Fibroblasten zijn verantwoordelijk voor de aanmaak van collageen en elastine en zorgen voor de elasticiteit en het volume van de huid.

Tijdens de behandeling wordt door het masseren onder andere de doorbloeding gestimuleerd waardoor de huid wordt aangezet tot versteviging en cel vernieuwing. In de huid kunnen onderhuidse verklevingen zitten die de doorbloeding verminderen en hiermee het functioneren van de huid beperken. Door de massage worden deze verklevingen los gemasseerd.

Tijdens de bindweefsel massage kan irritatie en pijnlijke momenten opleveren, dit omdat er weinig tot geen olie gebruikt wordt om goed grip te krijgen op de kleinste huidplooien. De massage wordt ook wel eens vergeleken als wat je nog wel uit je jeugdjaren kan herinneren als een milde variant van  “prikkeldraad

Door de verbetering van de doorbloeding wordt de stofwisseling van de huid geactiveerd en worden afvalstoffen beter afgevoerd. Daarnaast worden hierdoor werkzame stoffen in producten voor de huid beter opgenomen.

De huid, voornamelijk cellulitis en verslappingen gaan zichtbaar vooruit, dit vooral rond de gebieden zoals liezen, heupen, billen, buik en decolleté. Zelfs in het gezicht zal je resultaat zien.

 

Ontspannende huid massage

Heeft niet veel uitleg nodig, hierbij wordt de huid vederzacht gemasseerd met een voedende olie of lotion om de huid te kalmeren en te voeden.

 

Droog borstelen (dit doe je zelf)

Door het stimulerende effect op de bloedcirculatie wordt aangeraden ’s ochtends aan de slag te gaan voor je douche. Om (vooral de eerste 2 keren) stoffige situaties te vermijden, borstel je je huid in de douchecabine, zodat je de dode huidcellen achteraf meteen kan wegspoelen. Begin onderaan met je voeten en werk naar boven toe. Zo volg je de natuurlijke circulatie van het vocht in je lichaam en profiteer je optimaal van de invloed van de lymfeklieren. Borstel steeds in de richting van je harten gebruik een zachte hand: Door te gaan schrobben beschadig je je huid en werk je een droge, geïrriteerde en schilferende huid in de hand. Voor gevoeligere zones als je buik, borsten, hals gebruik je een zachtere borstel.

Met de zachte borstel maak je cirkelvormige en vegende bewegingen over decolleté naar je hals en gezicht tot je voorhoofd. Vervolgens herhaal je dit, zoals getoond wordt in bovenstaande instructie video, in de andere richting.

Let erop dat je na je douche je huid droog dept in plaats van wrijft. Na het borstelen kan je huid namelijk extra gevoelig zijn. De roodheid die ze vertoont hoeft echter niet te betekenen dat je huid geïrriteerd is – dit is louter het gevolg van een gestimuleerde doorbloeding. Afronden doe je met een voedende crème of olie naar keuze: die wordt door een net geëxfolieerde huid overigens sneller opgenomen.

 

anti-cellulitis bewegingsoefeningen

 

En natuurlijk met alleen een massage kom je er natuurlijk niet, bewegen is uiterst belangrijk voor het lichaam, evenals voor een strakkere huid én vetverbranding. Naarmate de intensiteit van cellulitis aanwezig is zal er een afgestemd bewegingsprogramma meegegeven worden welke je naar eigen inzicht (om de dag minimaal) zal gaan uitvoeren.

 

 

Voordelen van de bindweefselmassage: (mits de zelfzorg sessies naar behoeve worden uitgevoerd)

 

 • De contour verbeterd

 • De verkleving van littekenweefsel wordt losmaakt

 • De bloed- en lymfecirculatie stimuleert

 • De afvoer van afvalstoffen bevorderd

 • Cellulite bestrijdt

 • De huid wordt mooier en gladder

 • Reiniging van afvalstoffen en vocht

 • Strakker in u vel zonder kilo’s kwijt te raken

 • Bevordert de algemene gezondheid en het welzijn

 

Contra indicaties:

Zwangerschap, spataders, hart – en nieraandoeningen, overgewicht, chemotherapie, bloedverdunners of diabetes dienen eerst hun arts of behandelaar te raadplegen

 

Dit is een gemiddelde indicatie, de resultaten kunnen verschillen van persoon tot persoon

 

De cellulite therapie omvat in principe 6 sessies van minimaal 90 minuten

 • 4 sessie om de week of elke week
 • 2 sessie om de 4 weken (Dit om weefsel en huid herstel te bevorderen)     

 

 

 

wilt U verdere informatie over deze of andere massages betreft voorbereidingen klik op volgende link.