Afspraak stap voor stap

 

 

Massage therapie is ontspannend en verminderd stress. Haal het meest uit je behandeling door jezelf op voorhand te checken of je in goede conditie bent. Als je je ziek voelt of een huidprobleem heb (al is het maar een zonnebrand) verplaats je je afspraak.

 

Wat te dragen

Draag waar je je comfortabel in voelt, maar draag bij voorhand iets comfortabel zoals een trainingspak, dit maakt het aan en uitkleden tijdens je afspraak een stuk gemakkelijker. Tijdens de massage dient alleen een onderbroek gedragen te worden die zo min mogelijk de huid bedekt want dit maakt het alleen moeilijker om de massage te geven. Bij lang haar neem dan een haarbandje of een clip mee zodat je haar niet in de weg komt te zitten of onder de olie komt te zitten. Laat juwelen thuis of doe ze af tijdens het ontkleden.

 

Wat te doen voor de massage 

Eet een lichte maaltijd voordat de massage start, zodat deze zodanig is verteerd voordat je je massage ontvangt. Probeer tijd te maken om te douchen zodat je schoon en fris op je afspraak aankomt. Ga op tijd van huis af, hoe meer op tijd je bent hoe meer ontspannen je aan de massage begint.

Voordat de massage begint, spreek over eventuele lichamelijke probleemgebieden die extra aandacht nodig hebben. Vul eventuele formulieren in en neem nog even de tijd om te ontspannen en vergeet niet om nog een bezoek te brengen aan het toilet.

Probeer voorgaande aan de massage geen alcohol of koffie te drinken, neem water of thee en drink voldoende want een massage werkt dehydrerend voor de cliënte en ook voor de masseur. Dus voor, tijdens en zeker na de massage drink voldoende water, bij een gehele lichaamsbehandeling en heeft U behoefte aan een kleine pauze, geef dit dan aan.

 

Wat kan je verwachten als je de kamer binnenloopt

 Als je de kamer binnenloopt, zal als eerste opvallen de temperatuur, de ideale temperatuur voor de behandelruimte ligt op de 23 Celsius , is deze temperatuur te warm of te koud geef dit dan door aan mij. Hetzelfde geldt ook voor de verlichting, als je deze te fel vind geef dit dan door aan je masseur.

Iedereen heeft een andere smaak en dit geldt ook voor muziek, is de muziek niet naar uw smaak of staat de muziek te hard geef dit dan gelijk door. Deze kleine aanpassingen kunnen een bijzonder groot verschil maken in hoe jij je kunt ontspannen en voor mij is het maar een minimale aanpassing.

Voor de rest zal er altijd een massagetafel staan. Er zal te allen tijde een gelegenheid zijn waar je je kunt uitkleden en gelegenheid zal zijn waar je je kleding zal kunnen ophangen. 

 

Op de massagetafel

Als je je ontdaan hebt van je kleding ga je op de massagetafel liggen (op je rug of op je buik, doorgaans begint een massage liggend op je buik.  Bedek jezelf met een laken of grote handdoek welke te allen tijde voor je klaar zal liggen. Als je klaar ligt en je op je gemak voelt dan zal ik de kamer betreden. (ik zal nooit de kamer betreden zonder je toestemming).

 

Voordat ik de olie zal pakken zal er nog een kort gesprek volgen en zal ik je in staat stellen om eventuele vragen te stellen betreffende de massage.

 

Tijdens de massage

Tijdens de massage is het ’t belangrijkst dat je ontspannen en comfortabel blijft, hiervoor zijn er 7 uitgangspunten.

  • Probeer te ontspannen en ga niet lichamelijk en geestelijk tegenwerken.
  • Sluit je ogen en laat je gedachten gaan.
  • Focus op de aanraking en de stem van de masseur.
  • Haal rustig adem, gedurende de gehele massage sessie.
  • Geef door wanneer je het te warm of te koud krijgt.
  • Geef te allen tijde door wanneer de masseur de uitoefenende druk moet verhogen of juist moet verlagen.
  • Als je wilt dat de masseur zijn aandacht verlegt naar een ander gedeelte van je lichaam of dat je wilt dat een lichaamsdeel meer aandacht nodig heeft, geef dit dan door.

 

Na de massage

In de rustperiode na de massage, neem even de tijd om te ontspannen en waar nodig mij feedback te geven over hoe U de massage ervaren heb en om eventuele aantekeningen te maken in je persoonlijke dossier.

Zorg dat je na de massage altijd wat drinkt om je vochtniveau weer op te vullen.